Tinklaraščių bendruomenės užkulisiai – blogeriai.lt

blogeriai-lt-startas.jpg

Prieš keturias dienas labai netikėtai startavo tinklaraščius rašančių autorių minčių ir gyvenimo srautas blogeriai.lt. „Netikėtai“, nes jis buvo labiau išprovokuotas, kas privertė skubiai programuoti ir paruošti pirminį svetainės variantą. :) Džiaugiuosi, kad per tokį trumpą laiką galėjau jums pristatyti projektą, kuris idėjos autoriaus vienotokio ir mano viltimis turėtų tapti labai įdomus ne tik blogeriams, bet ir juos skaitantiems.

Kam skirta?

Svetainė yra skirta tinklaraščių autoriams keistis informacija, diskutuoti apie rašinius, temas ar iškilusias problemas. Jei blogeriai.net yra įrašų srautas, tuomet blogeriai.lt yra jų rašymo užkulisiai. Čia galima rašyti viską, kas neatitinka autoriaus tinklaraščio formato: jeigu blogeris rašo tinklaraštį apie IT ir nenori ten pat rašyti apie neseniai pamatytą įdomų spektaklį, savo mintis gali laisvai skelbti blogeriai.lt.

Šio projekto žavesys yra jo paprastume. Kiekvienas dalyvis prisijungęs gali iš karto rašyti žinutes pirmajame puslapyje. Šovė į galvą idėja? Norit kažko paklausti kolegų? Tereikia suformuluoti mintį, ją parašyti ir nuspausti „Skelbk!“ mygtuką. Žinutė iškart atsiras pagrindinio puslapio viršuje, o kolegos ar lankytojai galės ją komentuoti.

Kaip naudotis blogeriai.lt?

Kiekvienas įrašas turi keletą esminių elementų. Visų pirma tai įrašo autoriaus gravatar (paveikslėlis), kurio pagalba galite greitai atskirti autorių, o spustelėjus ant jo galima iš karto nukeliauti į blogerio tinklaraštį. Gravatar – paveiksliukas, kurį gali turėti kiekvienas dalyvis ir komentuotojas. Tereikia su savo naudojamu el. pašto adresu užsiregistruoti gravatar.com tarnyboje ir įkelti 80×80 taškų dydžio paveikslėlį, kurį neužilgo išvysite prie žinutės ar komentaro. Spustelėję pelyte ant autoriaus vardo pamatysite visas jo parašytas žinutes, o nuspaudus komentarų skaičių galėsite patys pareikšti savo nuomonę ar įsivelti į įdomią diskusiją.

Kas toliau?

Oficialiame Blogeriai projektų tinklaraštyje neužilgo papasakosiu apie galimybę įsikelti saviškį blogeriai.lt minčių srautą į tinklaraštį bei daugiau būdų kaip gauti daugiau naudos iš portalo. Ten pat visada rasite informaciją apie projektų atnaujinimus ir patobulinimus. Labai laukiu jūsų pagalbos ir idėjų kaip padaryti mūsų užkulisius įdomesnius. :)

Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

Logos | Icons | WordPress Themes