Septynios blogeriai.net dienos

Praėjus savaitei nuo naujo blogeriai.net starto ir aprimus tinklaraščių registracijų bumui skubu pasidžiaugti, kad jau surenkam įrašus iš 222 dalyvių! Visų pirma noriu padėkoti visiems užsiregistravusiems ir nepamiršusiems įdėti blogeriai.net skydelio. Šis projektas yra skirtas lietuviškai rašančių blogerių bendruomenei ir aš labai vertinu pačios bendruomenės norą populiarinti agregatorių tuo pačiu populiarinant ir kolegas.

Viena savaitė yra kol kas dar labai trumpas atnaujinto projekto gyvavimo laikas, todėl labai džiaugiuosi visais pasiūlymais ir idėjomis. Į juos atsižvelgęs padariau keletą nedidelių pakeitimų: mygtukas „Blokuok“ dabar daug mažiau išsiskiria nei „Skaityti toliau“ , visų tinklaraščių saraše prie kiekvienos tinklaraščių kategorijos galima matyti kiek jame priskirta blogų, prabalsavus iš karto matosi balsų skaičiaus pasikeitimai. Įkėliau keletą naujų temų: Kalba, Windows, Linux ir MacOS. Jeigu kas nors manė, kad jiem šių temų trūko gali dabar priskirti juos savo tinklaraščiams.

Tarp visų naujų blogeriai.net funkcijų buvau pamiršęs paminėti, kad kolektyviniu balsu prastai įvertinti įrašai bendrame sraute rodomi suskleisti. Paspaudus ant pavadinimo įrašas išsiskleidžia ir galima jo ištrauką skaityti kaip ir normalius įrašus. Teko išgirsti, kad tokia funkcija sukels nemažai emocijų, todėl labai džiaugčiausi jei galėčiau sužinoti argumentus už ir prieš. Ankstesnėje blogeriai.net versijoje dažnai teko pastebėti, kad dalyviai balsuoja ne už rašinio kokybę, bet už jame gvildenamą temą. Ar čia galėtų būti potenciali problema?

Tinklarašių autoriams galimybė balsuoti už save buvo įvardinta kaip dar viena potenciali problema. Šiuo klausimu aš linkęs palikti viską taip kaip yra. Jei bus gudručių, norinčių balsuoti už savo įrašus, jie ras būdų kaip apeiti apribojimą, bet tokius gudručius irgi galima nesunkiai „pagauti“ ir tiesiog šalinti iš projekto.

Tarp aktualiausių prašytų naujų funkcijų galiu paminėti šias:

  1. Įrašo peržiūrų skaičiaus statistika;
  2. Galimybė rūšiuoti pagal parametrus visų tinklaraščių sąraše;
  3. Gravatar skydelių išskirstymas pagal autorius, kai tinklaraštį rašo daugiau nei vienas autorius;

Visi nauji pasiūlymai yra labai laukiami ir juos galite rašyti blogeriai.lt svetainėje.

Jeigu dar savo RSS skaityklėje neužsiprenumeravote dienos įdomiausių sąrašo, labai rekomenduoju tai padaryti dabar. Dienos įdomiausių sąrašas vertingas tiems, kas neketina nuolat skaityti blogeriai.net ir nori sužinoti kas įdomaus dedasi lietuviškoje blogosferoje. Atminkite, kad dienos įdomiausių sąrašas niekada nepakeis visų taip pamėgtų blogoramų! :)

Pabaigai noriu užsiminti, kad viena iš funkcijų, kurią ketinu įgyvendinti artimiausiu metu bus susijusi su video įrašais.

Registruokitės, skaitykite ir balsuokite, o aš labai džiaugiuosi sužinojęs kaip jums blogeriai.net padėjo tapti skaitomesniais!

Comments

  • By ežiukai, liepos 31, 2009 @ 3:39 pm

    temų sąraše pasigendu temos „sveikata“ :).

  • By Arvydas, liepos 31, 2009 @ 3:49 pm

    ežiukai, temą įtraukiau.

  • By Sharkeen, liepos 31, 2009 @ 8:52 pm

    Aš nė kiek neįkertu, pagal ką sudaromas tas populiariausiųjų sąrašas? Ar pagal balsus, ar pagal paspaudimus, dar kažką? Vagol kun?

  • By Arvydas, liepos 31, 2009 @ 10:36 pm

    Sharkeen, populiariausių sąrašas sudaromas pagal specialų algoritmą, kuriame atsižvelgiama ir į balsus ir į paspaudimų skaičių.

  • By ežiukai, rugpjūčio 6, 2009 @ 1:18 am

    dėkui :). dėkui ir už operatyvų darbą.

Other Links to this Post

  1. Blogorama #640 — liepos 31, 2009 @ 7:44 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

Logos | Icons | WordPress Themes