Keletas smulkių blogeriai.net atnaujinimų

Padariau keletą smulkių, bet labai lauktų blogeriai.net atnaujinimų.

  • Nebeliko puslapių – Blogeriai.net pagrindiniam sraute esančių puslapių sąrašas kažkaip prarado prasmę, kai jų skaičiųs pasiekė beveik 2000.  Dabar daugiau įrašų įkrausite tiesiog paspaudę „Įkrauk daugiau“ mygtuką esantį puslapio apačioje.
  • Paprastesnis tinklaraščių blokavimas – užblokavus nepatinkantį tinklaraštį daugiau nebebūsite nukreipti į pirmąjį puslapį: visi užblokuoto tinklaraščio įrašai tiesiog gražiai pasislėps neperkraunant puslapio. Jeigu eksperimentuosite su šita funkcija, tai žinokite, kad yra galimybė ir atsiblokuoti.
  • Atgal/Toliau mygtukai įrankių juostoje nuo šiol nerodo blokuotų tinklaraščių įrašų.
  • Grečiau viekiantis balsavimas – balsavimo sistema pastaruoju metu ėmė labai lėtai veikti. Ši problema dabar jau sutvarkyta.
  • Tinklaraščių sąrašas OPML formatu – jeigu skaityti lietuviškus tinklaraščius blogeriai.net nepatinka, tuomet visą 500+ tinklaraščių sąrašą galite parsisiųsti OPML formatu ir įkelti į bet kurią šį formatą palaikančią RSS skaityklę, pavyzdžiui Google Reader.

Be visų viršuje išvardintų patobulinimų blogeriai.net taip pat labai pagreitinau puslapių užkrovimą. Pabaigai noriu priminti, kad kaip visada, visos jūsų idėjos ir pasiūlymai labai laukiami!

Ačiū, kad naudojatės blogeriai.net!

Comments

  • By Dali.us, rugpjūčio 16, 2010 @ 10:31 pm

    Puslapiavimas man labiau patiko nei dabartinis „daugiau“.

    Dar galima butu su datom pazaist (jei to nedaryta), kad rodytu patalpinimo agregatoriujo data, o ne tai ka blogo kurejas sugalvojo irashyti kai data :)

  • By vilius, rugpjūčio 16, 2010 @ 10:53 pm

    Ne kiekviena diena pavyksta paskaityt,tad puslapiavimu lengviau atsekt praleista turini

  • By praeivis, rugpjūčio 16, 2010 @ 10:56 pm

    Dėkui už projektą ir už atnaujinimus :)
    Pasiūlymas būtų tik vienas: visai įdomu įvesti kokią tai atsakingesnę vertinimų ar reitingų sistemą. Kiekvienas įrašas duoda 1 balą. Paskui gali tuos balus leisti įvertinant ar tiesiog kaupti kam nors. Nors ir be to šaunu, bet kai viskas pradėjo veikti stabiliai, tai būtų įdomu, kad pvz grižus po atostogų, kai nėra galimybės perskaityti visų naujų įrašu, tai bent perskaityti geriausiai įvertintus įrašus. Šiuo metu įvertinimo sistema sakyčiau šlubuoja. Nes Jūsų įrašas apie sistemos atnaujinimą įvertintas 4. Vėliau įvertinimai gali kristi ir žemiau :-/

  • By Arvydas, rugpjūčio 17, 2010 @ 12:16 am

    Dali.us deja bet puslapiavimas tikrai daugiau nebegrįš, nes nepraktiška. Nematau prasmės kam rodyti patalpinimo agregatoriuje datą.

    vilius tai jeigu praleidai, tai tiesiog spaudydamas Įkrauk daugiau ir užkrausi visus įrašus kurių dar neskaitei.

    praeivis o tu žinai, kad yra dienos įdomiausi įrašai? http://www.blogeriai.net/popular_posts Beje, įrašų populiarumas nesiriamia vien tik balsais, jei ką, įtakos turi ir peržiūrų skaičius.

  • By vyr, rugpjūčio 17, 2010 @ 12:40 pm

    „Nebeliko puslapių“? Tikrai nevykęs sumanymas, dabar neaišku kaip naršyti ir orientuotis kur ir kas.

  • By Arvydas, rugpjūčio 17, 2010 @ 12:44 pm

    vyr paaiškink kas konkrečiai tau nepavyksta.

  • By vyr, rugpjūčio 17, 2010 @ 1:21 pm

    ne, čia visiška smulkmena, tiesiog nepatogiau naudotis ir tiek. Pvz. norint sugrįžti atgal prie kokio straipsnio, būdavo daug maž aišku kelintam puslapyje, o dabar kai viskas vienoje krūvoje, tai jau ir praeina noras stumdyti aukštyn žemyn. Kiek teko matyti panašių „katalogų“ tai nepaisant daugiatūkstantinio kiekio, vis tiek yra puslapiai, nes taip tiesiog patogiau. Navigacija yra reikalinga, be puslapių jos tiesiog nelieka.

  • By Dominykas, rugpjūčio 17, 2010 @ 10:36 pm

    Puslapiavimo problemą galėtų išspręsti paprastas browsinimas pagal kalendorių – ir tame sąraše vietoj to, kad pateiktį straipsnį su su ištrauka jau užtektų tiesiog sąrašo su antraštėmis.

    Puslapių numeriai tikrai jokios naudos neteikia ir suteikia tik orientyrą ar ieškomas straipsnis buvo anksčiau ar vėliau negu matomas puslapis.

    Taipogi, navigacijos požiūriu naudingiau negu puslapiavimas būtų elementarus straipsnių „pasižymėjimas ateičiai“ (kuris turėtų būti ryškesnis negu „blokavimas“) arba tiesiog „mano įvertinti straipsniai“.

  • By praeivis, rugpjūčio 18, 2010 @ 1:26 pm

    Įdomiausi dienos įrašai atveda vieną kitą lankytoją. Bijau, kad mažai kas ten lankosi. Šiaip būtų įdomu sužinoti, kokia dalis blogeriai.net aplanko ir įdomiausius. Jeigu aš teisus, kad tai nelabai populiaru, tai turint laiko būtų galima įdiegti reitingų sistemą. Kur pliusais ir minusais galėtum švaistytis tik jų turėdamas. Manau tai tik dar labiau skatintu blogeriai.net populiarumą :)

  • By Arvydas, rugpjūčio 18, 2010 @ 1:31 pm

    praeivis Labai klysti, jei manai, kad dienos įdomiausi tau atveda tik vieną kitą lankytoją. Dienos įdomiausių RSS prenumeruoja virš 200 skaitytojų, o tie kurie prenumeruoja ateina tiesiai iš RSS skaityklės, todėl tau nerodo, kad ateina iš blogeriai.net.

    Tavo siūloma reitingavimo sistema yra per daug komplikuota, o kas yra per daug sudėtinga suprasti dažniausiai lieka nenaudojama.

  • By praeivis, rugpjūčio 18, 2010 @ 1:45 pm

    Sutinku dėl paskutinio sakinio :)
    Bet dabartinė reitingavimo sistema irgi nelabai kas naudojasi kiek esu stebėjęs. Nors gal aš ir vėl klystu ir per dieną įrašai sulaukia šimtų vertinimų? Aš tai spėčiau, kad per dieną būna įvertinta gal kokius 20-30 kartų?

  • By Arvydas, rugpjūčio 18, 2010 @ 1:49 pm

    Tai čia labiau lemia psichologinis faktorius, kad vartotojai nevertina įrašų. Aš pavyzdžiui irgi nevertinu man neaktualių įrašų, bet kiekvienas įrašo perskaitymas prisideda prie reitingavimo sistemos kuomet generuojami dienos įdomiausi.

  • By praeivis, rugpjūčio 18, 2010 @ 2:12 pm

    Tai aš ir sakau, kad vietoje 5 balės sistemos padarius patinka/nepatinka gal vertinimų būtų ir daugiau. O apgalvojus, kaip apriboti vertinimų kiekį, tai gali ir visai šauniai gautis. Nes tiesiog +/- tai dažniausiai patvirtina bandos dėsnius.

  • By Cybersig, rugpjūčio 19, 2010 @ 10:27 am

    Man labai trūksta automatinio įrašų įkrovimo (veikė su Fastestfox) Gal galima padaryti, kad nereikėtų spaudžioti mygtuko „įkrauti“, o, pasiekus puslapio galą, įrašai automatiškai įsikrautų?

Other Links to this Post

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

Logos | Icons | WordPress Themes