Pradžių pradžia

Dabar yra kaip tik tas momentas, kai aš sėdžiu prie kompiuterio ekrano ir krapštau pakaušį. Atrodytu lyg ir žinau ką pasakyti, bet kaip viską sudėlioti taip, kad visiems viskas būtų aišku? Tikriausiai reiktų pradėti nuo pat pradžių…

Viskas prasidėjo nuo lietblogs.net, kuris vėliau peraugo į lieblogs.lt, kuris dar vėliau… tapo apleistas. Aš labai mėgau tiesiog retkarčiais užsukti ten ir pasižiūrėti kas šiandien vyksta lietuviškų blogų padangėje. Ir dabar apsilankau pažiūrėti tuos vos kelis atnaujinamus blogus ir kiekvieną kartą darosi gaila, kad tokiai gerai idėjai buvo lemta likti neprižiūrimai…

Visai neseniai atsirado kitas panašaus pobudžio puslapis, kuris blogerių bendruomenėje sukėlė labai didelį nepasitenkinimą… Kadangi tuo metu darbai blogeriai.net jau buvo įpusėti, teko susimąstyti akimirka ir pagalvoti, o kas bus jei mano projektą vien dėl ano blogos reputacijos sudirbs į miltus ir niekas nenorės dalyvauti? Bandydamas to išvengti aš sudėliojau taisykles, kuriose pabandžiau išdėstyti ko visiems reikia tikėtis iš blogeriai.net ir koks puslapio pagrindinis tikslas. Labai tikiuosi, kad taisyklės pagelbės apsispresti ar dalyvauti projekte ar ne. Taisykles keisiu kai tam matysiu poreikį, bet pagrindinis principas išliks visada – padėti blogeriui tapti skaitomu neatimant iš jo skaitytojų ir komentuotojų.

Turiu pakankamai neišnaudojamo hostingo resursų ir esu šiek tiek altruistas, kuriam kartais tiesiog norisi padaryti ką nors gera.

Kituose šio puslapio įrašuose aš visada pranešiu apie atnaujinimus ir paaiškinsiu kai kurias blogeriai.net funkcijas. Jūsų idėjos ir pasiūlymai visada labai laukiami!

Kviečiu visus norinčius registruotis.

Comments

  • By vienastoks, lapkričio 18, 2007 @ 11:59 pm

    Ant tokių pastolių, labai tikiuosi, galima pastatyti tvirtą ir klestinčią tinklaraščių bendruomenę. Puikus darbas!

  • By Dalius, lapkričio 20, 2007 @ 12:07 pm

    Išties puikus darbas.

  • By Dalius, lapkričio 20, 2007 @ 12:09 pm

    Beje kur visų blogų RSS :-) Labai patogu tokiu būdu.

  • By Arvydas, lapkričio 20, 2007 @ 12:15 pm

    Oj, viskas savo laiku :) Šiaip labai gera idėja. Prie bendro sąrašo reikia padirbėti kur visi dalyviai surašyti. Ačiū už idėja, įdėjau į darbų sąrašą.

  • By LG, lapkričio 20, 2007 @ 12:22 pm

    reikia vieno dalyko: formos, kurios pagalba būtų galima rankompis pinginti sistemą, nes Feedburner kartais per lėtai atnaujina RSS, todėl papinginus dar nebūna atsinaujinęs turinys

  • By LG, lapkričio 20, 2007 @ 12:24 pm

    plius išeinančių nuorodojų statistikos rinkime yra palikta galimybė daryti SQL Injection atakas :) reiktų saugotis nuo nulaužimų ir validuoti vartotojų paduodamus duomenis.

    http://www.blogeriai.net/wp-offsite.php?URL=

  • By Arvydas, lapkričio 20, 2007 @ 12:42 pm

    LG: Rankutėmis atnaujinamą pingą padarysiu. Didelis ačiū už pastebėtą saugumo klaidą – ją jau ištaisiau pirmiausia. Jei pamatysi daugiau tokių „čiūdų“ – busiu labai dėkingas jei praneši el. paštu į admin pas blogeriai taškas net.

  • By LG, lapkričio 20, 2007 @ 8:48 pm

    2 pastebėjimai:

    1. komentaro formos šriftas – per mažas.
    2. išėjus į blogą, freimas viršuje paspaudus uždaryti ir nukreipti turi į esamą adresą, o ne ta, kurį iš pradžių atvedė

  • By Arvydas, lapkričio 20, 2007 @ 9:23 pm

    LG: geri pastebėjimai, tu gal dėl antro turi kokių pasiūlymų? Spėju čia teks pasiknisti su JavaScript…

  • By ŠiaipSau, lapkričio 20, 2007 @ 9:38 pm

    Sveikintina. Dedam į ‘ReadMe’.
    p.s. darbas man – pasiūlyti idėją(jos kažkur giliai, bet yra)

  • By LG, lapkričio 21, 2007 @ 8:16 am

    jo, javascript. įgyvendinimą pažiūrėk pvz google image search kaip padaryta ar panašiai.

    dar dėl koduočių. kažkaip keistai tau jos susivaikšto. visi wordpressininkai naudoja UTF-8. RSS kiek suprantu UTF-8 irgi. bet rodo pas tave nelabai gerai. gal pakonvertuot reikia. paeksperimentuok, turėtų laisvai pavykt.

  • By Arvydas, lapkričio 21, 2007 @ 10:40 am

    Su Wordpresininkais problemų neturiu. Kai kas naudoja windows-1257 koduotes, jas ir reikia tvarkyti. Žinau beveik ką ir kur reikia tvarkyti, tik prie to dar nepriėjau. Vienas iš top priority darbų pas mane.

Other Links to this Post

  1. Blogorama #257 : nežinau.lt — lapkričio 20, 2007 @ 9:11 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

Logos | Icons | WordPress Themes